Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, lök och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter körsbärstomater, spenat, creme fraiche och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Kycklingbuljong
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Zucchini
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Basilika
140 g
Bacon, tärnad
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
4 dl
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong.
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Finhacka zucchini.
Finhacka basilika.
Skölj spenat.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme.
Stek bacon i 2-3 min.
Sänk till medelhög värme.
Tillsätt lök, vitlök och zucchini, och stek i ytterligare 3-4 min. Krydda med en generös nypa salt och peppar.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt färdig pärlcouscous, körsbärstomater och spenat till stekpannan, och rör tills spenat har mjuknat. Ta av från värme.
Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan till stekpannan. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.