Krämig prosciuttopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med stekt portobello och färsk basilika

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Prosciutto

150

Portabello

1

Schalottenlök

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4

Kycklingbuljong

1

Basilika

1

Vitlöksklyfta

½

Zucchini

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)859 kcal
Energi (kJ)3593 kJ
Fett32.19 g
varav mättat15 g
Kolhydrater105.32 g
varav socker12 g
Protein35.33 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt eventuellt lite olivolja*.

Fräs prosciutto
3

Hetta upp i en stor torr stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Koka sås
4

Tillsätt schalottenlök, zucchini, portobello, vitlök och en nypa salt* till stekpannan. Tillsätt även en skvätt olivolja* om nödvändigt. Stek i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Blanda pasta & sås
5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan och blanda väl. Krydda generöst med malen peppar*.

Servera
6

Lägg upp krämig pasta i skålar. Toppa med resterande prosciutto och riven ost. Garnera med resterande basilika.