Skapa magi i köket med endast 8 ingredienser - vi visar dig hur i detta snabblagade recept. Starta med vitlöksstekt svamp och komponera enkelt ihop en krämig sås med delikata smaker att sleva över de ricotta och spenatfyllda raviolikuddarna. Toppa med färsk basilika och smakintensiv hårdost som gör middagen till en gastronomisk höjdpunkt i veckan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4
Grönsaksbuljong
200
Champinjoner
2
Vitlöksklyfta
250
Ravioli med ricotta och spenat
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
20
Finriven ost
½
Vatten (steg 2)
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva svamp tunt.Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.
Häll det kokande vattnet* i en stor kastrull och tillsätt ravioli och en nypa salt*. Koka i 4-5 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl] och häll av resten. Lägg tillbaka ravioli i kastrullen och ringla över olivolja*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt* i 3-4 min tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet - tillsätt lite mer vatten om du vill ha en tunnare sås. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.
Grovhacka basilika.
Fördela ravioli och krämig sås mellan era tallrikar. Toppa med riven ost och basilika, och hugg in.