.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Grönsaksbuljong
250
Penne
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Zucchini
200
Skogschampinjoner
2
Rosmarin
100
Spenat
1
Torkad timjan
20
Finriven ost
Koka upp en kastrull med välsaltat vatten. Lägg i pennen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Tärna zucchini i små bitar. Skär champinjonerna i tunna skivor. Finhacka lök och vitlök. Plocka bort bladen från rosmarinen och finhacka dem (kasta stjälken). Riv parmesan.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek lök och vitlök i 1-2 min. Tillsätt zucchini och svamp. Stek i ytterligare 4-5 min.
Strö rosmarin över grönsakerna och rör om. Tillsätt spenat och rör om tills den sloknat. Häll över matlagningsgrädde (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och smaksätt med grönsaksbuljong, rör om ordentligt.
Krydda såsen med timjan, salt* och peppar*. Låt sjuda i 4-5 min.
Servera pastan och krämig svampsås toppad med riven parmesan.