Ikväll lagar vi en underbart god gryta med massor av spännande ingredienser. Kikärtor, champinjoner och schalottenlök får härlig smak av grädde, senap, vitlök och Worcestershiresås. Som tillbehör gör vi en grön salsa, och när vi säger grön så menar vi verkligen det. Salsan består nämligen både av persilja och av gröna tomater!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
1
Schalottenlök
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Bladpersilja
30
Spenat
1
Kikärtor
200
Matlagningsgrädde
1
Tomat, Grön
2
Vitlöksklyfta
100
Basmati vildris
200
Champinjoner
12
Senap
(Innehåller Senap)
2
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]. Tillsätt vildris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka riset i kastrullen.
Skiva schalottenlök och svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor. Finhacka tomat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, schalottenlök och en nypa salt* i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba och senap [½ st, 2P], och fräs i ytterligare 30 sek.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, kikärtor och worcestershiresås och sjud på medelhög värme i 3-4 min. Rör ner spenat [½ fp, 2P] och krydda med salt* och peppar* efter smak.
Finhacka persilja. Blanda tomat, lite olivolja*, persilja och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Lägg upp vildris och krämiga kikärtor och champinjoner i skålar. Toppa med grön salsa.