Hypnotisera de minsta i familjen med ljudeffekterna från dina lustfyllda tuggor när du äter vår krispiga kyckling och se på när deras små munnar börjar vattnas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280
Kycklinginnerfilé
150
Kålmix
500
Potatis
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Lime
1
Ägg
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen tills pommesen har blivit krispiga, 30-35 min. TIPS: Om potatisen är väldigt små går det så klart lika bra att skära dem i klyftor istället för pommes.
Skär kycklingen i 3 cm bitar. Vispa ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i ytterligare en tallrik. Panera kycklingen genom att först vända dem i ägg*, sedan i panko. Tips: Har du inga ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan. Fritera kycklingen i 7-8 min, eller tills den är genomstekt och krispig. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Skär lime i klyftor.
Lägg salladsmixen i en skål. Tillsätt en skvätt limejuice och en generös skvätt olivolja*. Krydda med salt* och peppar* och blanda ordentligt.
Servera den krispiga kycklingen med pommes, frisk sallad och aioli.