Ikväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehør. Krispig ugnsrostad broccoli, vildris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75
Gräddfil
300
Kycklingbröstfilé
100
Basmati vildris
250
Broccoli
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
½
Vitlöksklyfta
1
Ägg
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan), ris och grönsaksbuljong. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 12 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär broccoli i små buketter (även stjälken). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 10-15 min.
Vispa ägg* i en skål. Blanda panko med Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar* i en ny skål.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. Överför till en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek kycklingen i 3-5 min på varje sida. Överför till en tallrik med hushållspapper. Finhacka (eller pressa) vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och majonnäs. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Fördela ris, broccoli och kyckling på era tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.