Krispig lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig lax

Krispig lax

med gul currysås och jasminris

Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt lax med underbar gul currysås med pak choi, vitlök, ingefära, morot och chili serveras med jasminris.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4

Ga-Laksa

200

Kokosmjölk

1

Ingefära

1

Pak choi

1

Morot

1

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

4

Curry-On

1

Morot

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)793 kcal
Energi (kJ)3317 kJ
Fett39.08 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater10.3 g
varav socker10.3 g
Protein34.12 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Riv ingefära. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skär morot i tunna stavar. Grovhacka pak choi. Finhacka chili

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, vitlök och en skvätt vatten* och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över till en skål och täck över.

Stek lax
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Dutta laxen torr med hushållspapper, och salta och peppra på båda sidor. Stek lax i 3-4 min på varje sida, börja med skinnsidan. För över till en tallrik. TIPS: Placera fisken med skinnet uppe på tallriken, så håller den sig krispig. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör currysås
5

Torka av stekpannan och sätt tillbaka den på medelhög värme. Tillsätt kokosmjölk, Ga-Laksa, Curry-on, salt* och ingefära. Rör om tills uppvärmd, ca 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp ris och grönsaker i skålar. Toppa med lax, och häll sås runt om laxen. Garnera med chili.