Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt lax med underbar gul currysås med pak choi, vitlök, ingefära, morot och chili serveras med jasminris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4
Ga-Laksa
200
Kokosmjölk
1
Ingefära
1
Pak choi
1
Morot
1
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
4
Curry-On
1
Morot
¼
Salt
3
Vatten
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv ingefära. Finhacka (eller pressa) vitlök. Skär morot i tunna stavar. Grovhacka pak choi. Finhacka chili.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi, vitlök och en skvätt vatten* och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över till en skål och täck över.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Dutta laxen torr med hushållspapper, och salta och peppra på båda sidor. Stek lax i 3-4 min på varje sida, börja med skinnsidan. För över till en tallrik. TIPS: Placera fisken med skinnet uppe på tallriken, så håller den sig krispig. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Torka av stekpannan och sätt tillbaka den på medelhög värme. Tillsätt kokosmjölk, Ga-Laksa, Curry-on, salt* och ingefära. Rör om tills uppvärmd, ca 1-2 min.
Lägg upp ris och grönsaker i skålar. Toppa med lax, och häll sås runt om laxen. Garnera med chili.