Krispig prosciutto och pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciutto och pärlcouscous

Krispig prosciutto och pärlcouscous

med rostade grönsaker och färsk spenat

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

30 g

Calabresepesto

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Prosciutto

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Rödlök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till tomat

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till stekning

4 dl

Vatten till pärlcouscous

¼ tsk

Salt till pärlcouscous

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2781 kJ
Energi (kcal)665 kcal
Fett27.5 g
varav mättat17 g
Kolhydrater76.4 g
varav socker14.8 g
Protein24.6 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt och blanda med balsamvinäger, socker och en nypa salt.

Placera zucchini och rödlök på andra sidan och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Koka pärlcouscous
2

Smält smör i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs Jorden Runt i 30 sek.

Tillsätt vatten och kycklingbuljong och koka upp.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente". Häll av vattnet.

Rosta prosciutto
3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krispig.

Tillsätt spenat
4

Under tiden, skölj spenat.

Rör i spenaten med färdig pärlcouscous tills spenaten har mjuknat.

Tillsätt rostade grönsaker
5

När grönsakerna är färdigrostade, rör i zucchini, rödlök, calabresepesto och matlagningsgrädde i kastrullen med pärlcouscous.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med rostad tomat och riven ost.

Bryt prosciutto i små bitar och strö dem ovanpå.