Är det första gången du hör talas om orzo? Det liknar ris, men är faktiskt pasta – bara i miniformat! I kvällens maträtt får den sällskap av cajunkryddor, morot och smör och blir ett perfekt komplement till stekt fläskkotlett. Till det serverar vi en krispig kålsallad med aioli – supersnabbt och supergott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
250 g
Skivad fläskkotlett
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och häll tillbaka orzo i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött med Jorden runt och salt i 1–2 min på varje sida, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Blanda kålmix, aioli, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Riv morot (oskalad) grovt.
Rör ner Ay Cajun-ba, morot och smör [2 msk | 4 msk] i färdigkokt orzo och blanda tills smöret har smält.
Lägg upp orzo, kött och kålsallad på tallrikar.
Toppa kött med gräddfil.