Kyckling och ris älskas av hela familjen, och är alltid ett säkert kort när det ska gå fort med att få mat på bordet. Vi kokar ris och blandar det sen med smör och färsk pak choi. Kycklingen panerar vi med vår härliga kryddblandning Goan Xacuti, och sen steker vi den med rödlök, sojasås, chili och sweet chilisås. Vi toppar med krämig srirachamajonnäs, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Rödlök
150
Långkornigt vitt ris
1
Pak choi
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
8
Goan Xacuti
40
Sweet chilisås
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Chiliflakes
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
2
Vetemjöl (steg 2)
2
Olivolja (steg 3)
1
Smör (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
Under tiden, grovhacka pak choi.
Skär lök i tunna skivor.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Lägg kyckling i en djup tallrik och torka av med hushållspapper.
Strö över Goan Xacuti, vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en nypa salt.
Blanda väl så kyckling täcks av panering.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och lök i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd regelbundet.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås, chili [½ paket, 2P] och sweet chilisås.
Blanda så kyckling och lök täcks med sås.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör pak choi och smör [1 msk | 2 msk] i kastrullen med färdigt ris precis innan servering.
Lägg upp pak choi-ris i skålar och toppa med kyckling.
Servera med srirachamajonnäs.