Fira varmare väder med denna somriga, krämiga pastasallad. Den balanserar al dente penne med grillade paprikor och lök ihop med grillad majs och kryddig korv som du lagar lika enkelt på grillen som i ugnen. Den perfekta rätten att njuta av en sommarkväll!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
75
Gräddfil
1
Paprika
240
Chorizo
250
Penne
1
Majskolv
1
Kruspersilja
1
Rödlök
Smör
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Skär rödlök i klyftor. Lägg paprikor och rödlöken på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills de är mjuka och paprikorna har svarta prickar. På grillen: Grilla rödlök och paprikorna i 10-15 min, eller tills de är mjuka och paprikorna har svarta prickar.
Finhacka persilja (spara lite till garnering). Halvera majsen så du får 1 per person. Blanda smör*, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. Bre 1 msk örtsmör på varje majskolv och slå in den i aluminiumfolie. Lägg dem på plåten och grilla i ugnen tills majsen är mjuk, 20-25 min. Vänd halvvägs. På grillen: Grilla de folieklädda majskolvarna i 20-25 min.
Koka pastan i ca 9 min, eller tills den är 'al dente'. Häll av och skölj pastan i kallt vatten och häll tillbaka den i kastrullen. Blanda resterande persilja med gräddfilen, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg korvarna på plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. På grillen: Grilla korvarna i 10 min. Vänd regelbundet så att de får en jämn stekyta.
Kärna ur och grovhacka paprikorna och löken så de blir mosiga. Blanda dem tillsammans med persiljedressingen i en stor skål och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör ner pastan och krydda mer om det behövs.
Fördela pastasallad, majskolvar och korv mellan era tallrikar och garnera med persilja.