Tomato sauce is always classic on a burger, but this time we’ve swapped it out for two of our other favourite classics; garlic aioli and caramelised onion. Served with a fresh side salad, you’ll be thanking us all night for this easy, simple and mouth-watering meal.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rosmarin
1
Lök
1
Tomat
90
Sallad
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
Nötfärs
15
Balsamvinäger
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500
Potatis
2
Ay Cajun-ba
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
Briochebröd
3
Socker
2
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skala och dela potatis i 1 cm tjocka klyftor. Finhacka rosmarinsblad [1 stjälk, 2 pers | 2 stjälkar, 4 pers]. Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med rosmarin, salt* och peppar*. Rosta klyftorna i ugnen, 25-30 min.
Skiva lök och tomat tunt. Plocka av salladsbladen från stammen.
Blanda nötfärs, cajun kryddmix (stark!), panko, ägg*, en nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Forma köttfärsen till burgare som är lite bredare än hamburgerbröden (de krymper nämligen en aning under tillagning). Köttfärsen räcker till 1 burgare/person. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark så använd den inte i barnens burgare.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek hamburgarna i 4-5 min per sida. VIKTIGT: Hamburgarna färdiglagas i ugnen. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med mozzarella. Placera hamburgerbröden på samma plåt. Värm i ugnen tills osten har smält, 4-5 min. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen. Tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har avdunstat och löken har karamelliserats, 3-5 min.
Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli. Toppa med själva burgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera rosmarinkryddade potatisklyftor vid sidan av.