Ikväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehör. Krispig ugnsrostad broccoli, vildris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Vitlöksflörter
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
250
Broccoli
300
Kycklingbröstfilé
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
2
Morot
150
Basmati vildris
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris, grönsaksbuljong och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till det kokande vattnet, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta kastrullen från plattan och låt stå med locket på till servering.
Skär broccoli i små buketter (även stjälken). Skär morot i 2 cm stora bitar. Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 10-15 min eller tills gyllene.
Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko med Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar* i en ny skål.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. Överför till en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-5 min på varje sida. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2P] och majonnäs. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Fördela ris, rostade grönsaker och kyckling på era tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.