Kryddig panerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig panerad kyckling

Kryddig panerad kyckling

med rostad broccoli och vitlöksdressing

Ikväll gör vi supergod, perfekt stekt krispig kyckling med läckra tillbehör. Krispig ugnsrostad broccoli, vildris och krämig vitlöksdressing. En favorit för hela familjen.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4

Vitlöksflörter

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

250

Broccoli

300

Kycklingbröstfilé

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

2

Morot

150

Basmati vildris

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)743 kcal
Energi (kJ)3110 kJ
Fett21.04 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater83.46 g
varav socker11.8 g
Protein52.8 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris, grönsaksbuljong och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till det kokande vattnet, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta kastrullen från plattan och låt stå med locket på till servering.

Dela broccoli
2

Skär broccoli i små buketter (även stjälken). Skär morot i 2 cm stora bitar. Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 10-15 min eller tills gyllene. 

Förbered panering
3

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko med Vitlöksflörter, en generös nypa salt* och peppar* i en ny skål.

Panera kyckling
4

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Vänd kyckling i ägg*, och sen i panko. Överför till en tallrik.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-5 min på varje sida. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2P] och majonnäs. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

Servera
6

Fördela ris, rostade grönsaker och kyckling på era tallrikar. Toppa med en klick vitlöksdressing.