Är det första gången du stiftar bekantskap med saag paneer? Det är en underbar indisk gryta med spenat och färskosten paneer! I vår variant använder vi grillost, som vi steker gyllene och vänder ner i en smakrik sås med lök, spenat, tomater, grädde och chili. Vi kryddar vår saag paneer med curry och ingefära och serverar den med fluffigt basmatiris och spröda vitlökspita.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
1 st
Tomat
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Curry-On
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ g
Chiliflakes
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
1 dl
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 220 ºC/200 ºC (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Tärna grillost i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 6–7 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.
Under tiden, finhacka tomat och lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj spenat.
Blanda vitlök, smör [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Placera pitabröd [1/2 paket, 2P] på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.
Grädda i ugnen i 3–4 min, eller tills rostade.
Ta ut pitabröd från ugnen och halvera dem.
Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i den på medelhög värme.
Stek lök, Curry-on och Ginger Ninja i 1–2 min, tills något mjuk.
Sänk till medelvärme och rör i tomat, vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och chili flakes [1/2 påse, 2P].
Riv spenatblad i bitar, vänd ner dem och grillost i såsen. Sjud i 2–3 min, tills spenat har mjuknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med saag paneer-inspirerad grillost.
Servera med vitlökspita.