Veckans fisk serverar vi i form av kryddiga torskburgare med spännande tillbehör. Färsen gör vi av finhackad torsk med panko, salladslök, chili, sojasås och vitlök. Vi bygger våra burgare med srirachamajonnäs, ljuvliga torskbiffar, och picklad morot och gurka. Ett perfekt tillbehör är hemmagjord, krispig klyftpotatis!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Morot
1 st
Gurka
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Röd chili
1 st
Salladslök
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Ägg (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 2)
1 tsk
Salt (steg 2)
1.5 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i klyftor. Placera klyftorna på en plåt med bakplåtspapper, lämna plats till burgarna som kommer senare. Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. TIPS: Använd 2 separata plåtar till 4P.
Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare. Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk], salt* [1 tsk | 2 tsk] och vatten* [11/2 msk | 3 msk] i en medelstor skål. Rör i gurka och morot och blanda väl. Ställ åt sidan tills serverin.
Finhacka eller pressa vitlök. Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och finhacka. Finhacka salladslök, dela upp det vita och det gröna. Torka av fisk försiktigt med hushållspapper, och finhacka sen fisk. TIPS: 1,Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2, Spara chili till vuxenportionerna om barnen inte tycker om stark mat. 3, Ju mindre bitar du hackar fisk i, desto bättre, så blandas de bättre med övriga ingredienser.
Blanda fisk, salladslök (spara lite av det gröna till garnering), chili, vitlök, sojasås [1/2 paket, 2P], panko, ägg* [1 st | 2 st] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Forma färsen till burgare (1 per person) i samma storlek som hamburgerbröden. Placera burgare på plåten med klyftpotatis, och ringla över lite olivolja*. Tillaga i ugnen i 10-12 min, tills genomstekta. TIPS: 1, Använd en ny plåt till 4P. 2, Fisken är klar när fiskköttet är vitt och lätt faller isär.
Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av klyftpotatisens tillagningstid. Häll av vätska från picklade grönsaker.
Bre srirachamajo på bröden. Toppa med fiskburgare och picklade grönsaker. Servera med klyftpotatis och resterande picklade grönsaker, och strö över grön salladslök. Servera resterande srirachamajo som dipp.