Kvällens rätt är en kryddig sådan! Vi kokar ris som vi sedan blandar med salladslök. Vi steker vegobitar, paprika, morot, lök och vitlök och blandar med en sås på asiatisk woksås, sojasås och sriracha. Vi toppar denna smakrika måltid med koriander, färsk chili och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Paprika
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
20 g
Sriracha
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
150 g
Jasminris
1 st
Salladslök
1 portionspåse
Koriander
1 st
Röd chili
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till vegoprotein
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Mjöl till sås
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta. Lägg över på en tallrik.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, morot, lök och en nypa salt i 3–4 min, eller tills mjuka. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Under tiden, vispa ihop mjöl, vatten, asiatisk woksås, sojasås, sriracha och en nypa peppar i en liten skål.
Sänk till medelvärme och tillsätt sås. Sjud i 1–2 min, tills såsen börjat tjockna.
Tillsätt pulled beans och sjud i 1–2 min, eller tills täckta och genomvarma.
Pressa över limesaft.
Rör ner salladslök med riset.
Lägg upp ris och pulled beans i djupa tallrikar. Toppa med korianderblad, färsk chili och jordnötter.