Upp med en hand om du gillar karibisk mat! Detta recept är en favorit i repris och bjuder på linssås kryddad med varma smaker, mumsigt kokosris och salsa på tomat och ananas som fått kant med uppiggande mynta. En värmande middagsrätt som passar perfekt att njuta av en kall kväll.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
150
Basmatiris
1
Tomatpuré
50
Ananas
1
Gröna linser
4
Panamat
1
Mynta
2
Vitlöksklyfta
1
Morot
100
Kokosmjölk
1
Tomat, Grön
1
Vatten (steg 4)
1.5
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 4)
Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [11/2 dl | 3 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor kastrull. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär bort ananasskalet och dela ananasen i mindre bitar. Finhacka vitlök och tomat. Finhacka myntabladen, spara några blad till garnering. Riv oskalad morot. Skölj linser.
Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Bryn ananasen i 2-3 min, eller tills bitarna börjat bli en aning brända. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 4-5 min. Tillsätt en klick smör*, vitlök, tomatpuré och Panamat. Fräs i 2 min. Tillsätt linser, vatten* [1 dl | 2 dl], grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.
Blanda ananasen med tomat och mynta i en skål och rör om väl. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela kokosris och kryddiga linser mellan era tallrikar och toppa med ananassalsa. Garnera med myntablad.