Fyll ugnsrostade röda paprikor med krämig, kryddig linsblandning och gratinera i ugnen med lagrad ost. Servera med en fräsch grönsallad med trevligt sting av färska rädisor, och upptäck hur löjligt enkelt det är att laga riktigt dundergod vegetarisk mat. Din största utmaning kommer vara att lassa lite av allt på gaffeln för en perfekt tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Röd paprika
2
Vitlöksklyfta
1
Morot
1
Salladslök
1
Gröna linser
8
Panamat
½
Tomatpuré
75
Gräddfil
75
Rädisor
75
Salladsmix
1
Citron
20
Finriven ost
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Dela paprikor på hälften och kärna ur dem. Lägg paprikahalvorna i en ugnsform. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Skölj linserna under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsriv i 3-4 min. Tillsätt linser, vitlök, salt* och Central American Style kryddmix och fräs i 1 min. Tillsätt tomatpuré och vatten* (se ingredienslistan) och rör om.
Ta av pannan från värmen och rör i gräddfil [1/2 paket, 2 pers], en nypa salt* och peppar*. Ta ut paprikorna från ugnen och fyll halvorna med linsfärsen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 5-7 min tills gyllene.
Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt. Dela citron. Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmix och rädisor och vänd salladen.
Fördela linsfyllda paprikor mellan era tallrikar. Servera med grönsallad vid sidan av. Strö över salladslök.