Vegostrimlor är ett gott och praktiskt alternativ för dig som inte äter kött, eller kanska bara vill äta mer grönt. I kväll får de spela huvudrollen i ett spännande recept med härliga smaker och konsistenser. Vi steker vegostrimlor med vår egen kryddblandning Jorden Runt och kokar orzo som får sällskap av morot och cajunkryddor. Vi blandar också en snabb och krämig kålsallad med aioli och citron och toppar med en syrlig klick gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller Soja)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Morot
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Citron
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ msk
Vetemjöl (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Riv morot (oskalad) grovt. Tillsätt morot till kastrullen när det återstår 5 min av orzons tillagningstid.
Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vegostrimlor, Jorden Runt, grönsaksbuljong, mjöl [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar och stek under omrörning i 3–4 min.
Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 1–2 min.
Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda kålmix, aioli, en skvätt citronsaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Tillsätt Ay Cajun-ba och smör [2 msk | 4 msk] till färdigkokt orzo och blanda tills smöret har smält.
Lägg upp cajun-orzo, vegostrimlor och kålsallad i skålar.
Ringla över gräddfil.