Kryddiga vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga vegostrimlor

Kryddiga vegostrimlor

med cajun-orzo och krämig kålsallad

Vegostrimlor är ett gott och praktiskt alternativ för dig som inte äter kött, eller kanska bara vill äta mer grönt. I kväll får de spela huvudrollen i ett spännande recept med härliga smaker och konsistenser. Vi steker vegostrimlor med vår egen kryddblandning Jorden Runt och kokar orzo som får sällskap av morot och cajunkryddor. Vi blandar också en snabb och krämig kålsallad med aioli och citron och toppar med en syrlig klick gräddfil.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Ägg
Senap
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Morot

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Vetemjöl (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3624 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett41.8 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker13 g
Protein31.7 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Riv morot (oskalad) grovt. Tillsätt morot till kastrullen när det återstår 5 min av orzons tillagningstid.

Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegostrimlor
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegostrimlor, Jorden Runt, grönsaksbuljong, mjöl [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar och stek under omrörning i 3–4 min.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 1–2 min.

 

Blanda kålsallad
3

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda kålmix, aioli, en skvätt citronsaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Tillsätt Ay Cajun-ba och smör [2 msk | 4 msk] till färdigkokt orzo och blanda tills smöret har smält.

Servera
4

Lägg upp cajun-orzo, vegostrimlor och kålsallad i skålar.

Ringla över gräddfil.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image