Ikväll frestar vi med härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Vi steker kyckling, champinjoner och paprika, som vi sen blandar med kokt farfalle, och en underbar sås med grädde och kycklingbuljong. Vi toppar med färsk persilja och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Farfalle
280 g
Kycklinginnerfilé
200 g
Champinjoner
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Tillsätt pasta och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl], och häll av resten. TIPS: Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min, tills brynt och genomstekt, rör ofta. Ställ åt sidan på en tallrik och ställ tillbaka stekpannan på spisen. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär svamp i skivor. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar.
Hetta upp stekpannan ( som du använde till kyckling) på medelhög värme, och tillsätt en ny en skvätt olivolja* vid behov. Stek paprika och svamp och stek tills möra och lätt brynta, 3-5 min. Krydda med salt* och peppar*. Grovhacka persilja.
Rör ner matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, stekt kyckling, pasta, pastavatten [0.5 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan i stekpannan med grönsaker. Låt sjuda i 1-2 min, tills allt är genomvarmt och sås har tjocknat något. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp pasta på tallrikar och garnera med resterande persilja.