Kyckling à la King
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling à la King

Kyckling à la King

med krämig svampsås och färsk persilja

Ikväll frestar vi med härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Vi steker kyckling, champinjoner och paprika, som vi sen blandar med kokt farfalle, och en underbar sås med grädde och kycklingbuljong. Vi toppar med färsk persilja och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Farfalle

280 g

Kycklinginnerfilé

200 g

Champinjoner

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3604 kJ
Energi (kcal)861 kcal
Fett22 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater105.9 g
varav socker13.3 g
Protein55.7 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Tillsätt pasta och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl], och häll av resten. TIPS: Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min, tills brynt och genomstekt, rör ofta. Ställ åt sidan på en tallrik och ställ tillbaka stekpannan på spisen. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Skär svamp i skivor. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar.

Stek paprika och svamp
4

Hetta upp stekpannan ( som du använde till kyckling) på medelhög värme, och tillsätt en ny en skvätt olivolja* vid behov. Stek paprika och svamp och stek tills möra och lätt brynta, 3-5 min. Krydda med salt* och peppar*. Grovhacka persilja.

Blanda kyckling och pasta
5

Rör ner matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, stekt kyckling, pasta, pastavatten [0.5 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan i stekpannan med grönsaker. Låt sjuda i 1-2 min, tills allt är genomvarmt och sås har tjocknat något. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pasta på tallrikar och garnera med resterande persilja.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image