.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Bladpersilja
Kycklingfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300
Potatis
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
200
Skogschampinjoner
2
Kycklingbuljong
1
Ägg
Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Finhacka persilja. Blanda kycklingfärs, ägg*, panko, persilja, en nypa salt* och peppar* i en bunke. Sätt åt sidan.
Skala potatis och morot. Skär dem i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. Lägg potatis, morot och vitlök i det kokande vattnet. Låt koka i 20-25 min. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka potatis- och morotsbitarna samt vitlök i kastrullen. Tillsätt 1-2 msk matlagningsgrädde samt en klick smör*. Mosa med en gaffel tills du har fått ett grovt mos. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Medan grönsakerna kokar, skär lök och svamp i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma kycklingfärsen till biffar (1 biff per person). Stek biffarna 6-7 min på varje sida. Sätt åt sidan på en tallrik täckt med aluminiumfolie så de håller värmen. VIKTIGT: Kycklingbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Sätt tillbaka stekpannan på plattan och hetta upp en ny skvätt olja* på hög värme. Fräs lök och svamp i 4-5 min. Sänk värmen till medelvärme och rör i kycklingbuljongen och resterande matlagningsgrädde. Låt sjuda i 4-5 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Servera kycklingbiffarna med grönsaksmos och svampsås.