.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Lök
4
Gult currypulver
Kycklingbröstfilé
1
Morot
250
Broccoli
1
Äpple
4
Kycklingbuljong
25
Mjöl
½
Chiliflakes
1.67
Smör
6.67
Mjölk
3
Vatten
Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär kyckling i tunna strimlor. Hetta upp en skvätt olja* i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek kycklingen i pannan i 5-6 min, krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen, lägg kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan. VIKTIGT: Kycklingen kommer att färdiglagas i steg 5.
Finhacka lök. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar. Dela broccoli i mindre buketter. Lös upp kycklingbuljong i vattnet* (se ingredienslistan) du kokat upp.
Smält smör* på medelvärme i samma stekpanna som innan. Fräs lök och curry under omrörning i ca 1 min. Tillsätt mjöl [1/2 paket, 2 pers] och fräs medan du rör runt med en visp i ytterligare 1 min. Vispa ner mjölk* och fortsätt vispa konstant tills såsen tjocknat. Fortsätt med att röra ner kycklingbuljongen och vispa konstant tills currysåsen tjocknat på nytt.
Tillsätt grönsakerna och kycklingen till currysåsen och blanda väl. Låt sjuda i 8-10 min. Skala, kärna ut och hacka äpple. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fördela riset och kycklingcurryn mellan era tallrikar och toppa med friska äppelbitar. För extra sting, strö över lite chili flakes (stark!) om ni tycker om stark mat.