.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Kycklingbröstfilé
1
Zucchini
500
Potatis
3
Morot
1
Gräslök
20
Finriven ost
1
Kruspersilja
Chiliflakes
1
Vitlöksklyfta
1.33
Smör (steg 5)
2
Mjölk (steg 5)
Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 2 cm stora bitar. Täck potatisbitarna med kallt och saltat vatten* i en stor kastrull. Låt koka i 15 min, eller tills genomkokta. Skala och skiva morötter tunt. Placera morotskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta tills möra och krispiga, 20-25 min.
Riv zucchini och krama ur överflödig vätska. Finhacka vitlök och gräslök. Riv parmesan. Blanda zucchini, vitlök, gräslök, parmesan och en nypa chiliflakes (krydda med chiliflakes efter smak) ordentligt i en bunke. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*.
Dela kycklingfiléen horisontellt. VIKTIGT: Skär inte hela vägen igenom. Filéen ska kunna öppnas som en bok. Skär alla filéer på samma sätt. Placera kycklingfiléerna på ytterligare en ugnsform eller bakplåt täckt med bakplåtspapper.
Toppa kycklingen med zucchinimixen. Pressa ner mixen lite extra med en sked. Baka i ugnen, 10-15 min (beroende på filéens tjocklek). Höj temperaturen till 240°C de sista 2-3 min av tillagningstiden, tills kycklingfiléen har fått en lätt gyllenbrun yta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är helt vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka persiljeblad (kasta stjälken). Häll av potatisen i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk*, smör* och salt*. Vispa med en elvisp tills moset är jämnt. Rör i halva persiljan. TIPS: 1) Skippa persiljan i moset om örten inte faller i smaken. 2) Det går så klart också bra att mosa potatisen med en gaffel och sedan vispa med en vanlig ballongvisp.
Fördela potatismoset och placera era zucchinitäckta kycklingfiléer ovanpå. Strö över de krispiga morötterna och resterande persilja. Krydda med salt* och peppar* efter smak.