Lins- och kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lins- och kokoscurry

Lins- och kokoscurry

med cashewnötter och koriander

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Basmatiris

2

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Ingefära

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Morot

2

Tomat

1

Gröna linser

4

Curry-On

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200

Kokosmjölk

1

Koriander

40

Cashewnötter

4

Grönsaksbuljong

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2580 kJ
Fett33.55 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater43.8 g
varav socker14.7 g
Protein26.85 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linser.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.

Sjud curry
4

Tillsätt ingefära, vitlök, Curry-on och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt* och peppar* efter behov.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

Servera
6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt.