Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Dukkah-njuta
2
Tomat
150
Grekisk salladsost
Gräddfil
Potatis
1
Rödlök
1
Bladpersilja
1
Gröna linser
50
Mjöl
1
Ägg
Skala potatis och dela i kvartar. Täck potatisen med vatten i en kastrull. Tillsätt en nypa salt*. Låt koka i 10-12 minuter. Häll av vattnet i en durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen med locket på för att hålla värmen.
Skala och halvera rödlök. Finhacka rödlök och persilja. Skölj linserna och låt dem rinna av i en sil. Lägg linserna i en skål tillsammans med ägg*, vetemjöl, halva rödlöken, halva persiljan och dukkah. Blanda ordentligt och krydda med salt* och peppar*.
Skiva tomater och lägg upp på en tallrik. Smula över salladsosten, resterande rödlök och persilja. Toppa med en skvätt olivolja* på tomatskivorna.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma 3 stycken linsbiffar per person utav linsmixen. Stek linsbiffarna 3-4 min på vardera sida. Tips: Lägg linsbiffarna direkt på stekpannan när du har format dem för att undvika att de smular.
Häll gräddfil i en skål och krydda med salt* och peppar*.
Servera linsbiffarna med kokt potatis, tomatsallad och gräddfil.