Ingen kommer att sakna kött i denna matiga gratäng fylld med läckra grönsaker. Förutom linser innehåller gratängen potatismos, champinjoner, schalottenlök, morot och vitlök. Gratängen toppas med krämig mozarella.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomatpuré
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
1
Gröna linser
1
Morot
1
Schalottenlök
30
Spenat
1
Vitlöksklyfta
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
1
Timjan
200
Champinjoner
1
Basilika
500
Potatis
¼
Salt
1
Vatten
0.17
Vetemjöl
Smör
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg ner potatis i en kastrull med saltat vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med en en generös klick smör* och salt*.
Kvarta svamp. Skär morot i tunna halvmånar. Finhacka schalottenlök. Finhacka (eller pressa) vitlök. Plocka och finhacka timjan [2 kvistar, 2 pers | 4 kvistar, 4 pers]. Skölj linser. Sätt ugnen på 240°C/220°C grill.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, morot, schalottenlök och en nypa salt*. Stek i 3-4 min.
Tillsätt timjan, vitlök, worcestershiresås, tomatpuré och mjöl* i stekpannan. Stek i 1 min under omrörning. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), linser, spenat [1/2 påse, 2 pers] och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud i 2 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och för över till en ugnsform.
Toppa linsröran med potatismos och strö över mozzarella. Gratinera i ugnen i 4-6 min eller tills osten har smält. Finhacka basilika. TIPS: Håll öga med gratängen så den inte bränns!
Lägg upp linsgratängen i skålar. Garnera med basilika.