Njut av cajun-aromerna från vår vegetariska linsgryta som tar dig ända ut på åkerns gröna nejder. Busigt vildris och svalkande crème fraîche kommer till sin fulla rätt när tonerna av bladpersilja och salvia fulländar det här naturliga mästerverket.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
75
Crème fraiche
15
Balsamvinäger
100
Basmati vildris
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Morot
2
Ay Cajun-ba
1
Bladpersilja
1
Gröna linser
1
Krossade tomater
1
Socker
2.5
Vatten
Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Skölj linserna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök i 3-4 min. Tillsätt morotsbitarna och cajun kryddmix (stark!) och fräs i ytterligare 3-4 min. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.
Finhacka persilja. Finhacka salviabladen (kasta stjälkar).
Tillsätt salvia, linser, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], socker* och balsamvinäger till stekpannan. Rör om, sänk värmen och låt sjuda i 15-20 min. När det återstår 5 min, rör ner crème fraiche [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Servera din linsgryta i djupa tallrikar tillsammans med vildriset. Garnera med en klick crème fraiche, persilja och nymalen svartpeppar* (om du har hemma).