Ikväll lagar vi en underbar linspaj med många smaksensationer som blandas till en perfekt harmoni. Hemgjort lent potatismos mättar och den spännande Welsh rarebit topping består av gräddfil Worchestersås och mozzarella. Linspajen smakar även riktigt gott kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester, men det tvivlar vi på att det blir!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
4
Grönsaksbuljong
1
Krossade tomater, vitlök & lök
500
Potatis
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
75
Gräddfil
1
Morot
2
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
60
Spenat
1
Gröna linser
1
Röd paprika
½
Bladpersilja
1.33
Smör
1.33
Mjölk
1
Socker
1
Vatten
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* och mjölk*. Smaksätt med salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Kärna ur paprika och skär i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i halvmånar. Skölj linser. Grovhacka persilja [1/2 påse, 2 pers].
Sätt ugnen på grillfunktion. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot i 1-2 min. Tillsätt paprika och fräs i ytterligare 2-3 min. Tillsätt linser, Panamat och krossade tomater och blanda väl.
Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, hälften av worcestershiresåsen och socker*. Sjud i 4-5 min intill såsen är krämig. Ta av stekpannan från värmen, tillsätt spenat, och rör intill den har sloknat. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Häll upp linsblandningen i en ugnsform. Bre över ett jämnt lager av potatismos. Bre sedan över gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och resterande worchestersås. Strö över mozzarella. Denna sortens topping kallas för 'Welsh rarebit'. Grilla i 6-8 min tills osten är gyllene och bubblar.
Lägg upp linspaj på tallrikar och toppa med persilja.