topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linssoppa

Linssoppa

med kikärtor, koriander och ciabatta

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

2

Morot

1

Kikärtor

1

Koriander

100

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

3

Goan Xacuti

4

Grönsaksbuljong

1

Krossade tomater

1

Chiliflakes

½

Ciabatta

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

6

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)298 kcal
Energi (kJ)1248 kJ
Fett4.2 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater38.67 g
varav socker1.4 g
Protein19.69 g
Salt1.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva rödlök tunt. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar. Skölj kikärtor och linser i en sil under kallt vatten. Grovhacka koriander.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök, morot och Goan Xacuti kryddmix i 3-4 min. Smaksatt med en nypa salt*.

3

Häll vatten* [6 dl | 1 l], grönsaksbuljong och krossade tomater i kastrullen. Rör runt och låt koka upp.

4

Tillsätt kikärtor, linser och hälften av koriandern i soppan. Låt sjuda i 10-15 min tills linserna är mjuka. TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att soppan är för tjock.

5

När soppan har tjocknat, tillsätt en nypa chili flakes (stark!) efter behag. Smaka av och krydda med salt* om det behövs. Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Värm i ugnen, 5-6 min.  

6

Sleva upp linssoppa i varsin skål, toppa med en klick gräddfil och strö över resterande koriander. Servera med varma brödskivor vid sidan av.