.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
2
Morot
1
Kikärtor
1
Koriander
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
3
Goan Xacuti
4
Grönsaksbuljong
1
Krossade tomater
1
Chiliflakes
½
Ciabatta
75
Gräddfil
6
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skiva rödlök tunt. Skala och tärna morot i 1 cm stora bitar. Skölj kikärtor och linser i en sil under kallt vatten. Grovhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök, morot och Goan Xacuti kryddmix i 3-4 min. Smaksatt med en nypa salt*.
Häll vatten* [6 dl | 1 l], grönsaksbuljong och krossade tomater i kastrullen. Rör runt och låt koka upp.
Tillsätt kikärtor, linser och hälften av koriandern i soppan. Låt sjuda i 10-15 min tills linserna är mjuka. TIPS: Tillsätt mer vatten om du upplever att soppan är för tjock.
När soppan har tjocknat, tillsätt en nypa chili flakes (stark!) efter behag. Smaka av och krydda med salt* om det behövs. Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] i skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Värm i ugnen, 5-6 min.
Sleva upp linssoppa i varsin skål, toppa med en klick gräddfil och strö över resterande koriander. Servera med varma brödskivor vid sidan av.