.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Gråsej
500
Potatis
1
Rosmarin
1
Vitlöksklyfta
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
20
Pecorino Romano ost
1
Citron
½
Dill
75
Crème fraiche
1
Gurka, piccolo
Gurka
50
Salladsmix
1.33
Smör (steg 3)
1
Ägg
½
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad från 1-2 stjälkar (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö över halva rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid potatisen jämnt över plåten och baka i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.
Finhacka vitlök och mandlar. Riv pecorino. Finriv 1/4-1/2 tsk citronzest. Blanda vitlök, mandlar, pecorino, citronzest, en nypa salt*, resterande rosmarin och olivolja* [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en djup tallrik. Vispa ägg* i en djup tallrik.
Vänd fisken först i ägg* och sedan i mandelblandningen. Hetta upp smör* och olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt. TIPS: Oroa dig inte om mandelblandningen inte fastnar ordentligt. Den kan enkelt stekas och sedan strös över din sallad vid servering.
Halvera citron. Finhacka dill [1/2 påse, 2 pers]. Blanda dill och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.
Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och gurka i en salladsskål tillsammans med olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela mandelpanerade gråsejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.