Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser, med inspiration från medelhavet. Vi steker torsk, och serverar den med rostad tomat och zucchini, ett ljuvligt grönt spenatmos och en krämig sås med lök, citron och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
500
Bakpotatis
½
Lök
2
Tomat
1
Bladpersilja
1
Zucchini
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Citron
2
Mjölk (steg 2)
½
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
2
Smör (steg 5)
2
Vatten (steg 5)
1
Vetemjöl (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.
Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar.
Finhacka lök [½ st, 2P] och persilja.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skölj och grovhacka spenat.
Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 15-17 min, tills mjuka och lätt brynta.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda den med en nypa salt och peppar.
Stek fisk i 2-3 min på varje sida. Sätt åt sidan på en ren tallrik tills servering.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Skölj av stekpannan, hetta upp den på låg värme och smält smör [2 msk | 4 msk]. Stek lök tills mjuk, 2-3 min.
Tillsätt en skvätt citronjuice, salt [ 1/4 tsk | 1/2 tsk] och vetemjöl [1 msk | 2 msk]. Rör tills klumpfritt.
Rör i vatten [2 dl |4 dl], persilja och grönsaksbuljong, och sjud tills tjocknad.
Rör i spenat i potatismoset och låt mjukna.
Lägg upp torsk, rostade grönsaker och spenatmos på tallrikar.
Ringla över sås.