Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi ljuvliga medelhavs-inspirerade kikärtor. Vi steker kikärtor med körsbärstomater, paprika, vitlök och vår goda kryddblandning som vi kallar Vitlöksflörter. Så tillsätter vi grädde och pesto som gör rätten ljuvligt krämig. Luftigt basmatiris och färsk basilika passar perfekt till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
125
Körsbärstomater
30
Calabresepesto
8
Vitlöksflörter
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Basilika
½
Citron
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 5)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Halvera körsbärstomater.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Grovhacka hälften av basilikan, spara resten till garnering.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 4-5 min, tills mjuk.
Tillsätt körsbärstomater, paprika, vitlök, Vitlöksflörter och grönsaksbuljong och stek i 3-4 min.
Häll av kikärtor.
Rör kikärtor, calabresepesto [½ paket, 2P] och matlagningsgrädde i stekpannan. Sjud på låg värme i 5-6 min, tills såsen tjocknat något.
Precis innan servering, tillsätt hackad basilika, salt [1/2 tsk I 1 tsk], en skvätt citronjuice och en nypa peppar till stekpannan precis innan servering, och rör om.
Lägg upp ris och kikärtor i skålar.
Strö över basilikablad.