topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsjärpar

Medelhavsjärpar

med tzatziki och grekisk sallad

Sommaren är snart slut, och kanske hann ni inte med en resa till Grekland i år. Ni ska inte förtvivla, ikväll tar vi nämligen en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsjärpar med en utsökt hemmalagad tzatziki! Vi svänger också ihop en härlig grekisk sallad med tomat, persilja, gurka och givetvis grekisk salladsost!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

1

Gurka

250

Nötfärs

4

Medelhavets Pärla

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Bifftomat

1

Bladpersilja

50

Grekisk salladsost

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

½

Salt (steg 2)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)667 kcal
Energi (kJ)2792 kJ
Fett20.95 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker17.4 g
Protein2.7 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Forma färs
2

Blanda nötfärs, panko, ägg* [1 st | 2 st ], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och Medelhavets Pärla i en stor skål. Forma färs till järpar - ca. 3 per pers.

Stek järpar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek järpar i 10-12 min (vänd ofta), eller tills genomstekt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tzatziki
4

Riv hälften av gurkan och pressa ur så mycket våtska som möjligt. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Blanda yoghurt, riven gurka, vitlök, en generös nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Blanda grekisk sallad
5

Hacka tomat, persilja och resterande gurka. Blanda tomat, gurka, smulad grekisk salladsost [1/2 paket, 2P] i en ny skål. Ringla över olivolja* och blanda försiktigt. Smaka av med peppar*.

Servera
6

Lägg upp ris, järpar och tomatsallad i skålar. Toppa med tzatziki och strö över persilja.