Denna underbara sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är couscous och en klassisk och god pestodressing som blir krämig av majonnäs. Salladsmix, gurka och körsbärstomater bidrar med färg och struktur. Salladen toppas med biffstrimlor stekta i medelhavskryddor, och rostade pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
1
Pumpakärnor
200
Strimlat nötkött
125
Körsbärstomater
30
Salladsmix
4
Medelhavets Pärla
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
30
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
1
Gurka
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
2.5
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills de börjar att karamelliseras.
Koka upp vatten* [2,5 dl | 5 dl] och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Skala gurka i långa strimlor, grovhacka den sista biten. Skölj salladsmix. Blanda pesto [1/2 paket, 2P], majonnäs, vatten* [1 tsk I 2 tsk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, och överför till en liten skål. Hetta upp en ny skvätt olivolja* på hög värme, och tillsätt biffstrimlor, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Stek i 2-3 min eller tills biffstrimlor är genomstekta. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.
Blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], gurka och hälften av pestodressingen i en stor skål. Rör ner körsbärstomater (även avrunnen saft från plåten) i kastrullen med couscous. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp couscous i skålar och toppa med medelhavssallad och biffstrimlor. Ringla över resterande pestodressing och pumpafrön.