topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavssallad

Medelhavssallad

med biffstrimlor, pestodressing och rostade tomater

Denna underbara sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är couscous och en klassisk och god pestodressing som blir krämig av majonnäs. Salladsmix, gurka och körsbärstomater bidrar med färg och struktur. Salladen toppas med biffstrimlor stekta i medelhavskryddor, och rostade pumpakärnor.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

1

Pumpakärnor

200

Strimlat nötkött

125

Körsbärstomater

30

Salladsmix

4

Medelhavets Pärla

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

1

Gurka

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)501 kcal
Energi (kJ)2097 kJ
Fett29 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater43.59 g
varav socker4.9 g
Protein11.89 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Rosta körsbärstomater
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills de börjar att karamelliseras.

Laga couscous
2

Koka upp vatten* [2,5 dl | 5 dl] och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Blanda dressing
3

Skala gurka i långa strimlor, grovhacka den sista biten. Skölj salladsmix. Blanda pesto [1/2 paket, 2P], majonnäs, vatten* [1 tsk I 2 tsk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Rosta pumpafrön
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, och överför till en liten skål. Hetta upp en ny skvätt olivolja* på hög värme, och tillsätt biffstrimlor, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Stek i 2-3 min eller tills biffstrimlor är genomstekta. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.

Blanda couscous
5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], gurka och hälften av pestodressingen i en stor skål. Rör ner körsbärstomater (även avrunnen saft från plåten) i kastrullen med couscous. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp couscous i skålar och toppa med medelhavssallad och biffstrimlor. Ringla över resterande pestodressing och pumpafrön.