Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Mexiko, och lagar en fantastisk mexikansk-kryddad sej. Ljuvliga tillbehör är fluffigt vitlöksris, en mild avokadocrema med lime och yoghurt, och en spicy pico de gallo med tomater, rödlök, persilja och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
150
Basmatiris
1
Tomat
1
Lime
½
Rödlök
5
Tex-Mex
½
Avokado
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Skär lime i klyftor. Finhacka persilja.
Blanda tomat, rödlök, persilja, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.
Krydda fisk med Tex-Mex och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado [1/2 st, 2P] med en sked. Mosa avokado med yoghurt och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp ris, fisk och pico de gallo i skålar. Toppa med en klick avokadocrema.