topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk nachosbowl

Mexikansk nachosbowl

med stekta kidneybönor och krämigt avokadomos

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi fantastisk mat inspirerad av mexikansk matlagningskonst, vi ska nämligen laga mexikansk nachosbowl. Vi bygger vår bowl med fluffigt basmatiris, krämig avokadomos med yoghurt, spicy salsa, kidneybönor med mozzarella och givetvis en massa krispiga tortillachips.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kidneybönor

½

Rödlök

2

Spiskummin, malen

37.5

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

½

Avokado

1

Paprika

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Tomat

1

Oregano

150

Basmatiris

5

Tex-Mex

37.5

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Olivolja (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)718 kcal
Energi (kJ)3005 kJ
Fett24.9 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater89.5 g
varav socker10.6 g
Protein23 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Gör salsa
2

Under tiden, skär paprika i 1/2 cm strimlor.

Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten.

Finhacka rödlök [½ st, 2P], oreganoblad och tomat.

Blanda tomat, oregano, rödlök, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan. 

Stek paprika
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och en nypa salt i 2-3 min, tills den börjar mjukna.

Rör i Tex-Mex och stek i ytterligare 1-2 min. Lägg över till en tallrik.

Stek bönor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelvärme.

Tillsätt kidneybönor, kummin, vatten [1 dl | 2 dl] och sojasås [1/2 st, 2P]. Sjud i 3-5 min, tills tjocknad. 

Krossa bönorna lätt med en gaffel. Smaka av med salt och peppar, och ta av stekpannan från värme. 

Toppa med mozzarella och täck med lock tills servering, så osten smälter.

Gör avokadomos
5

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött [1/2 st, 2P] med en sked.

Mosa avokado, yoghurt [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med avokadomos, salsa, kidneybönor och paprika.

Servera med tortillachips.