Laga middag på under en halvtimme med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk one-pot med quinoa, svarta bönor och koriander. Allt kokas ihop i samma stekpanna, så sparar vi på disken! Vi toppar härligheten med avokado, salladslök, chili & tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Avokado
1
Rödlök
2
Morot
1
Vitlöksklyfta
½
Röd chili
1
Majs
½
Svarta bönor
100
Trefärgad quinoa
½
Krossade tomater
5
Tex-Mex
4
Grönsaksbuljong
½
Ekologisk lime
1
Salladslök
1
Koriander
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
75
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1
Salt (steg 3)
Smör (steg 1)
2.5
Vatten (steg 3)
Finhacka rödlök. Finhacka morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 1-2 min.
Tillsätt vitlök, chili (spara lite till garnering) och Tex-Mex till stekpannan. Fräs i ytterligare 1 min. Häll av majs och svarta bönor [1/2 paket, 2P]. TIPS: Var försiktig med chili om du inte tycker om stark mat!
Rör i quinoa, krossade tomater [1/2 paket, 2P], svarta bönor, majs, vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan. Koka upp, sänk värmen och sjud i 15-17 min. Rör då och då, krydda med salt* [1 tsk | 11/2 tsk] och en nypa peppar*. TIPS: Tillsätt mer vatten om det är för torrt innan quinoa är färdig.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka koriander.
Tillsätt en skvätt limejuice och hälften av koriandern till stekpannan.
Lägg upp "one-pot" i skålar. Toppa med riven mozzarella, avokado, salladslök, chili och resterande koriander. Servera med tortillachips.