Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Laga middag på under en halvtimme med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk one-pot med quinoa, majs, svarta bönor och koriander. Allt kokas ihop i samma kastrull, så sparar vi på disken. Vår one-pot får den helt rätta mexikanska smaken av våra kryddblandningar som vi kallar Tex-Mex och Ay Cajun-ba. Vi toppar härligheterna med avokado, gräddfil och tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Trefärgad quinoa
½ paket
Svarta bönor
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ burk
Tomatpuré
1 st
Morot
1 burk
Majs
1 st
Lök
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Lime
1 st
Avokado
1 portionspåse
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
4.5 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
Finhacka lök och morot (oskalad).
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek lök och morot med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min, tills löken är genomskinlig.
Tillsätt tomatpuré [1/2 paket, 2P], Tex-Mex och Ay Cajun-ba till stekpannan, och stek i ytterligare 30 sek.
Rör i vatten [4 1/2 dl | 9 dl] och koka upp.
Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P] och majs.
Rör i quinoa, svarta bönor, majs, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kastrullen, och sänk till medelvärme.
Sjud i 15-20 min utan lock, tills quinoan har blivit dubbelt så stora.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om det verkar torrt.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Blanda avokado och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med en nypa salt och rör om.
Plocka korianderblad.
Lägg upp one-pot i skålar.
Toppa med avokado och ringla över en generös klick gräddfil [1/2 paket, 2P].
Pynta med koriander och servera med tortillachips.