Mexikansk quinoa-one pot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk quinoa-one pot

Mexikansk quinoa-one pot

med svarta bönor och tärnad avokado

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Laga middag på under en halvtimme med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk one-pot med quinoa, majs, svarta bönor och koriander. Allt kokas ihop i samma kastrull, så sparar vi på disken. Vår one-pot får den helt rätta mexikanska smaken av våra kryddblandningar som vi kallar Tex-Mex och Ay Cajun-ba. Vi toppar härligheterna med avokado, gräddfil och tortillachips.

Taggar:
Enkel
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Trefärgad quinoa

½ paket

Svarta bönor

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ burk

Tomatpuré

1 st

Morot

1 burk

Majs

1 st

Lök

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Lime

1 st

Avokado

1 portionspåse

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

4.5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3374 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett37.1 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater90.9 g
varav socker22.1 g
Protein17.9 g
Salt5 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Finhacka lök och morot (oskalad).

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek lök och morot med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 2-3 min, tills löken är genomskinlig.

Tillsätt kryddor
2

Tillsätt tomatpuré [1/2 paket, 2P], Tex-Mex och Ay Cajun-ba till stekpannan, och stek i ytterligare 30 sek. 

Rör i vatten [4 1/2 dl | 9 dl] och koka upp.

Koka one-pot
3

Häll av svarta bönor [1/2 paket, 2P] och majs.

Rör i quinoa, svarta bönor, majs, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kastrullen, och sänk till medelvärme.

Sjud i 15-20 min utan lock, tills quinoan har blivit dubbelt så stora. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om det verkar torrt.

Förbered avokado
4

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Blanda avokado och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med en nypa salt och rör om. 

Förbered koriander
5

Plocka korianderblad.

Servera
6

Lägg upp one-pot i skålar.

Toppa med avokado och ringla över en generös klick gräddfil [1/2 paket, 2P].

Pynta med koriander och servera med tortillachips.