Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på mexikanska portobellotacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, avokadoslaw med kål och koriander, stekt portobello, paprika och vitlök, och gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Portabello
1
Paprika
1
Rödlök
1
Lime
1
Koriander
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
150
Förskuren spetskål
1
Vitlöksklyfta
5
Tex-Mex
1
Avokado
¼
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Skär rödlök i tunna skivor. Skär bort stammar från svamp och skiva resten i 1 cm skivor. Halvera paprika, kärna ur och skär i 1 cm strimlor. Skär lime i klyftor. Plocka korianderblad. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp och paprika tills de är mjuka och lätt brynta, 5-7 min.
Tillsätt en ny skvätt olivolja* vid behov och stek lök och Tex-Mex. Stek tills alla grönsaker är brynta och genomstekta, 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek tills väldoftande, 30 sek. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*.
Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar. Blanda försiktigt kål, korianderblad och avokado i en medelstor skål. Krydda med salt*, peppar* och juice från hälften av limeklyftorna (eller mer efter smak). Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Värm tortillas på en tallrik i mikrovågsugnen i 10 sek, tills genomvarma, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Sätt fram alla ingredienser på matbordet. Bygg tacos med avokadoslaw och stekta grönsaker. Ringla över gräddfil och servera med resterande slaw och resterande limeklyftor