Lås dörren, sätt telefonen på ljudlös och låt aromerna från vår citron- och oreganokyckling brisera i din mun tillsammans med ett distinkt vitlöksris. Tillsammans med en syrlig äppelsallad kommer den här smakprojektilen träffa dig rakt i hjärtat där den troligtvis blir kvar för alltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
90
Sallad
300
Kycklingbröstfilé
4
Kycklingbuljong
100
Basmatiris
1
Torkad oregano
1
Äpple
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
1.33
Smör
1
Olivolja
¼
Salt
3
Vatten
Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt riset, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt*. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min eller tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. När det återstår 2-3 min, rör i oregano, en skvätt citronjuice och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Smält smör* i stekpannan på hög värme. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.
Finstrimla gemsalladen. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.
Blanda resterande honung med en skvätt citronjuice och olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om. Ringla dressingen över salladen.
Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås. Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.