Kyckling och potatis kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Den marinerade kycklingen med milda kryddor tiltalar både små och stora. Ugnsbakad broccoli och morötter går fort och lätt att göra, och sköter sig själv i ugnen. Vackert grön basilikasmör som smälter bidrar med massor av smak och färg.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
250
Broccoli
300
Kycklingbröstfilé
400
Småpotatis
1
Basilika
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Morot
1
Olivolja (steg 3)
Smör (steg 4)
1.5
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta ut smör* från kylskåpet till basilikasmöret. Lägg ner potatis i en stor kastrull med kallt, saltat vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller till de enkelt kan delas med en kniv. Häll av, lägg tillbaka potatisen och sätt på lock.
Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Skär morot i tunna slantar diagonalt. Placera broccoli och morot på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd grönsaker och baka i mitten av ugnen i 10-12 min, eller tills mjuka.
Medan grönsakerna är i ugnen, lägg din hand ovanpå kycklingbrösten, och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. Blanda Vitlöksflörter, olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* och peppar* i en skål. Lägg ner kyckling, och vänd till täckt.
Hetta upp en stor klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling i 5-6 min på varje sida tills den är genomstekt. TIPS: Tillsätt lite extra smör innan du serverar, så får du en läcker smörsås till ditt kött. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka basilika. Blanda den med smöret* [1 1/2 msk | 3 msk] i en skål, och krydda med salt* och peppar*.
Servera kycklingen med potatis, basilikasmör, rostade grönsaker och aioli.