Glöm allt vad snabbmat heter och sätt tänderna i denna saftiga hemgjorda burgare med smakrik kryddning, gudomlig karamelliserad lök och smaskig aioli. Tillsammans med rosmarinpommes är det utan tvekan veckans godaste måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
90
Sallad
400
Potatis
1
Rosmarin
1
Lök
1
Tomat
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
250
Nötfärs
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2
Briochebröd
1
Ägg
3
Socker
2
Vatten
Sätt ugnen på 220°C. Plocka och finhacka rosmarinbladen (kasta stjälkar). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl och rosta i ugnen, 20-25 min.
Skiva lök och tomat tunt. Plocka av salladsbladen från stjälken.
Blanda resterande rosmarin med nötfärs, panko, ägg* och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Forma färsen till varsin burgare - de ska vara något bredare än hamburgerbröden eftersom de krymper när de steks.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 4-5 min per sida, tills de är nästan helt genomstekta. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med osten. Placera även hamburgerbröden på plåten och tillaga i ugnen tills osten har smält och brödet är varmt, 4-5 min. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen. Tillsätt socker*, balsamvinäger och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har kokat bort och löken är karamelliserad, 3-5 min.
Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli. Toppa med själva ostburgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera rosmarinkryddade pommes vid sidan av.