topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostburgare

Ostburgare

med pommes, karamelliserad lök och aioli

Glöm allt vad snabbmat heter och sätt tänderna i denna saftiga hemgjorda burgare med smakrik kryddning, gudomlig karamelliserad lök och smaskig aioli. Tillsammans med rosmarinpommes är det utan tvekan veckans godaste måltid!

Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

90

Sallad

400

Potatis

1

Rosmarin

1

Lök

1

Tomat

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250

Nötfärs

15

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2

Briochebröd

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

3

Socker

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)515 kcal
Energi (kJ)2156 kJ
Fett34.01 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater15.87 g
varav socker18.5 g
Protein35.33 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 220°C. Plocka och finhacka rosmarinbladen (kasta stjälkar). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl och rosta i ugnen, 20-25 min.

Förbered grönsaker
2

Skiva lök och tomat tunt. Plocka av salladsbladen från stjälken.

Forma burgare
3

Blanda resterande rosmarin med nötfärs, panko, ägg* och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Forma färsen till varsin burgare - de ska vara något bredare än hamburgerbröden eftersom de krymper när de steks. 

Stek burgare
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 4-5 min per sida, tills de är nästan helt genomstekta. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med osten. Placera även hamburgerbröden på plåten och tillaga i ugnen tills osten har smält och brödet är varmt, 4-5 min. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.

Karamellisera lök
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen. Tillsätt socker*, balsamvinäger och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har kokat bort och löken är karamelliserad, 3-5 min.

Servera
6

Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli. Toppa med själva ostburgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera rosmarinkryddade pommes vid sidan av.