Börjar familjen tröttna på tacos? Här är ett recept med samma mexikanska smaker och många välbekanta ingredienser, men med en ny twist. Vi fyller tortillabröd med texmexkryddad pulled chicken i enchiladasås och toppar med riven gouda innan vi viker ihop dem till enchiladas och steker dem gyllenbruna. Våra enchiladas får sällskap av tortillachips, gräddfilsdipp och en härlig salsa med tomat, avokado, majs, lime och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
5 g
Tex-Mex
4 g
Kycklingbuljong
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
1 g
Chiliflakes
1 st
Avokado
75 g
Tortillachips
½ burk
Majs
½ st
Lime
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
Riv färdig kyckling i mindre bitar med hjälp av två gafflar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka tomat.
Finhacka koriander.
Häll av majs [1/2 burk, 2P].
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och grovhacka.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft [1 msk | 2 msk], chiliflakes, majs, tomat, avokado och koriander i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs Tex-Mex i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt pulled kyckling, krossade tomater [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/4 dl | 1/2 dl]. Rör runt och sjud i 2–3 min.
Placera kyckling och sås i mitten på tortillas. Lämna ett utrymme på 3 cm till kanten.
Toppa med gouda och krydda med en nypa peppar.
Vik in kanterna till ett enchiladapaket.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek en enchilada åt gången och platta till den med baksidan på en stekspade. Stek i 1–2 min, eller tills gyllene. Vänd och upprepa med resten.
Skär enchiladas på diagonalen och lägg upp på tallrikar.
Servera med crème fraiche, tortillachips och salsa.