Veckans fisk serverar vi i form av frestande fiskburgare med spännande tillbehör. Vi panerar fisk i panko, citronzest och vår underbara kryddblandning Ay Cajun-ba. Vi bygger våra fiskburgare med panerad fisk, gurka, citronsyltad rödlök och gräslöksdressing, och serverar dem tillsammans med hemmagjorda pommes!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Briochebröd
½
Rödlök
1
Gurka
12
Senap
(Innehåller Senap)
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Gräslök
300
Potatis
1
Ekologisk citron
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Ägg (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
2
Vatten* (steg 2)
2
Vetemjöl (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Finhacka gräslök. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Rör tills rödlöken är täckt av vätska och ställ åt sidan. Häll av vätska precis innan innan servering.
Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk], en generös nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en nypa citronzest i den tredje. Halvera fiskfiléer, vänd dem först i mjöl, sen i ägg och till sist i pankomix. Lägg över på en ren tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida. Blanda aioli, senap [2 tsk | 4 tsk], gräslök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. TIPS: Tillsätt extra senap efter smak.
Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Skiva gurka tunt.
Bre gräslöksdressing på briochebullar. Bygg burgare med gurka, fisk och picklad rödlök. Servera med pommes, resterande gurka och resterande citronklyftor.