Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, panerad sej och väldoftande rosmarinpotatis. Ro igenom den krämiga dilldressingen och njut när smakerna korsbefruktas i din mun. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Gråsej
½
Dill
1
Gurka, piccolo
500
Potatis
1
Rosmarin
1
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
1
Citron
75
Gräddfil
Gurka
75
Salladsmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1.33
Smör
1
Ägg
½
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda och rosta potatis i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.
Finhacka vitlök. Riv citronzest. Blanda vitlök, panko, riven hårdost, citronzest, resterande rosmarin, olivolja* [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* i en djup tallrik. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Dutta fisken torr med hushållspapper. Vänd fisken först i ägg* och sedan i pankomixen. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt.
Halvera citron. Finhacka dillen [1/2 påse, 2 pers]. Blanda dill och gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.
Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda gurka och salladsmix [1/2 påse, 2 pers] i en salladsskål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela panerade sejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.