Hur låter hemgjorda fiskpinnar och hemgjorda pommes till middag? Här kommer ett enkelt recept i fish-and-chips-stil som steg-för-steg guidar dig så du lyckas galant med dessa favoriter. Servera med en uppfriskande sallad på apelsin och kålmix samt senapsaioli. Det här är alltså riktigt gott, om vi får säga det själva!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
4
Vitlöksflörter
1
Körvel
12
Senap
(Innehåller Senap)
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Strimlad salladsmix
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Apelsin
1
Ägg (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.
Medan pommesen är i ugnen, skär bort apelsinskalet och grovhacka fruktköttet. Finhacka körvel. Torka fisk torr med hushållspapper och skär i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.
Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Vänd fisk först i ägg*, sedan i pankon. Pressa lite extra så att paneringen fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS FÖR 4 PERS: Fördela pankomixen i två djupa tallrikar och panera fisken i två omgångar. På så sätt blir inte pankon för fuktig efterhand.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min på varje sida tills genomstekt och gyllene. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.
Medan fisken steks, blanda apelsin, strimlad salladsmix, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Blanda aioli, senap och körvel i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra senap om du gillar smaken!
Fördela pommes, panerad sej och apelsinssallad mellan era tallrikar. Servera med senapsaioli.