Härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande mangosallad som får sötma av mango, sprödhet av kål, syra av citron, och ett extra sting av koriander. Vi serverar aioli till, som passar perfekt både til sej och till potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
500
Potatis
½
Ekologisk lime
1
Koriander
1
Röd chili
½
Mango
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Strimlad salladsmix
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm breda klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i toppen av ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka koriander. Kärna ur chili och skär i tunna skivor (om du önskar använda den). Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Torka fisk med hushållspapper. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Blanda panko och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny skål. Doppa fisk i ägg, och sen i panko, pressa så pankon fastnar.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt fisk och stek i 3-4 min på varje sida, vänd försiktigt, eller tills gyllene och genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Blanda en skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt salladsmix, mango och hälften av koriander och blanda väl.
Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad sej på tallrikar. Garnera med chili och resterande koriander. Servera med en klick aioli och limeklyftor vid sidan av.