topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med rostad potatis och mangosallad

Här kommer ett härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande sallad som får sötma av mango, sprödhet av kål och syra av lime. Vi serverar vår sprödstekta fisk och klyftpotatis med svart sesammajonnäs, perfekt att dippa i.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 st

Lime

½ st

Röd chili

½ st

Mango

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2612 kJ
Energi (kcal)624 kcal
Fett19.2 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater81.6 g
varav socker17 g
Protein34.3 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lime i klyftor.

Kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Panera fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Blanda vetemjöl och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och salt i en tredje djup tallrik.

Panera fisk i mjöl, sen i ägg, och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Stek fisk i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda mangosallad
5

Blanda salladsmix, mango, limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad fisk på tallrikar.

Garnera med chili och limeklyftor och servera med sesammajonnäs.