Sugen på snabb och smarrig vegomat? Vår pannstekta gnocchi med ragu på vegofärs är full av spännande smaker i perfekt harmoni och är färdig på bara en halvtimme. Njut av spröd gnocchi, krämig tomatsås och den fina kontrasten från toppingen med rucola och basilika i varje tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Lök
1 st
Morot
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till gnocchi
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
Finhacka lök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek gnocchi under omrörning i 6–8 min, eller tills gyllene.
Krydda med salt och en nypa peppar.
TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med lök, morot och salt, i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt vitlök och Hello Sunrise och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpuré, matlagningsgrädde, smör, vatten, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Under tiden, riv basilikablad i bitar.
Skölj rucola.
Lägg upp ragu i skålar och toppa med gnocchi.
Toppa med riven ost, basilika, rucola och en skvätt olivolja.